Logolittlelf smart App
Logolittlelf smart App
Strona główna
Najczęstsze pytania
Problemy z połączeniem Wi-Fi
Dostęp do konta i zarządzanie
Czy mogę sterować kamerą, gdy nie ma mnie w domu?Jak anulować udostępnianie domu?Jak anulować udostępnianie urządzenia?Jak anulować udostępnianie konta?Jak utworzyć Dom?Jak udostępnić kamerę rodzinie i znajomym?Czym jest moje konto?Czy mogę podłączyć kamerę do innego telefonu?
Rozwiązywanie problemów z kamerą
Ustawienia pamięci i nagrań
Funkcje kamery
Instrukcja obsługi
Dostęp do konta i zarządzanie

Jak anulować udostępnianie konta?

Zresetuj hasło logowania, aby cofnąć dostęp udzielony przez dane konta

Jeśli wcześniej bezpośrednio udostępniłeś innym osobom swoje konto i hasło, możesz zresetować hasło konta przez internet.

Otwórz aplikację i przejdź do strony głównej.

Dotknij „Ja” w prawym dolnym rogu.

Dotknij skrajnej ikony w prawym górnym rogu.

Dotknij „Konto i bezpieczeństwo”.

Dotknij „Zresetuj hasło logowania”.

Po zmianie hasła Twoje konto zostanie automatycznie wylogowane z innych urządzeń.

Powiązane artykuły

  • Jak anulować udostępnianie urządzenia?
  • Jak anulować udostępnianie domu?

Jak anulować udostępnianie urządzenia?

Odbierz użytkownikowi dostęp do kamery udostępnionej przez udostępnianie urządzenia

Jak utworzyć Dom?

Utwórz Dom, aby uporządkować i udostępniać swoje urządzenia

Spis treści

Powiązane artykuły